Anneli SöderlundAnneli Söderlund

Make love, not war

|

Människor är i grund och botten stöpta på samma sätt sperma hittar ägg, ägg blir till foster och viola, ut kommer du och jag. Livet vi sedan får formar oss som människor, vissa växer upp i fattigdom, andra i rikedom. Vissa föds in i krig andra i fred. Vissa blir religiösa andra inte.

Alltså, förutsättningarna vi får i livet ser helt olika ut för alla människor och det som verkligen skiljer människor åt är hur vi väljer att ta oss an världen. Det finns faktiskt alltid två sidor av myntet, på riktigt. Det kommer alltid att finnas någon som inte tycker som du, det kommer alltid att finnas människor som inte tycker om dig och det kommer alltid att finnas hat så länge det finns kärlek och det är bara att acceptera.

Men! När man hatar, för hatandes skull, när man häver ur sig bland annat fula ord baserat på okunskap då reagerar jag. Världens värsta fiende ÄR okunskap. Om okunskap bottnar i inlärningssvårigheter, mentalt handikapp och/eller andra mentala/fysiska utmaningar so be it, men är du läskunnig och inte lider av något som gör att du har problem att ta in kunskap då finns det ingen ursäkt i världen att hata, bara för att.

Jag skulle önska att alla som läser detta inlägg stannar upp liten stund och tänker på vad ni har i livet som ni uppskattar. Tänk på saker och människor som får dig att le och må bra. Tänk på saker och människor som gör att du känner dig glad, uppskattad, tillfreds och älskad.

Dessa känslor delar du med  människor i världens alla hörn.

Glöm inte det.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Lämna en kommentar

Fält markerade med en asterisk (*) måste fyllas i.

*

**

Du kan inte använda HTML. Länkar blir automatiskt klickbara.

Visa mest kommenterade

Nyaste inläggen

Att blogga öppet | 17 Kommentarer Fredag hela veckan | 29 Kommentarer Lite kärlek kommer lastat | 15 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få e-post när sidan uppdateras

annelisoderlund

Instagramflöde

Copyright 2012 Anneli Söderlund | Om kakor / cookies
Upp